مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه مراتع این استان وضعیت متوسطی از نظر پوشش گیاهی دارند، گفت: هنوز فرصت برای بارندگی بهاره وجود دارد ضمن اینکه ییلاقات استان هنوز در زیربرف قرار دارند.
رئیس امور عشایری استان همدان با تأکید بر اینکه مخالف ورود دام مازاد عشایر به استان هستیم، گفت: علت افزایش دام عشایری به روز نکردن پروانههای چرا از دهه 60 است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان با تأکید بر اینکه نمیتوانیم تقویم کوچ را تغییر دهیم، گفت: این پیشنهاد باید در مرکز تصمیمگیری شود چرا که در صورت بروز مشکلی نمیتوانیم جوابگو باشیم.
معاون کتابخانههای عمومی استان همدان گفت: تمام کتابخانههای استان همدان دارای بخش کودک مجزا هستند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر 16 اقامتگاه بومگردی فعال در روستاهای هدف گردشگری استان وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه استراتژی استان همدان گردشگری است، ایجاب میکند اهمیت بیشتری به این حوزه دهیم .
مدیرعامل شرکت تعاونی عشایر استان همدان از توزیع 4920 تن علوفه در بین عشایر استان خبر داد.
رئیس امور عشایر استان همدان با اشاره به تهیه نقشه ایلراهها، گفت: 80 درصد ایلراههای اصلی عشایر از بین رفته است.
مدیر روابط عمومی اداره امور عشایر استان همدان از پذیرش سرباز معلم در ادارهکل آموزش و پرورش استان خبر داد.
رئیس امور عشایر استان همدان با بیان اینکه عشایر استان 5800 تن گوشت قرمز تولید کردهاند، گفت: 25 درصد تولیدات دامی استان توسط عشایر تولید میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استثنایی استان همدان از اعزام تیم ارزیاب سنجش سلامت جسمانی به مناطق عشایرنشین استان خبر داد .
استاندار همدان در شورای عشایری استان همدان در خواست کرد: منابع طبیعی و جهادکشاورزی به عشایر اعتماد کنند.
رئیس امور عشایری کشور از اختصاص 100 میلیارد تومان برای تقویت تشکلهای عشایری خبر داد.
رئیس امور عشایر استان همدان گفت: ۲۵۰۰ خانوار عشایر در ۷۲ نقطه استان همدان ییلاق گذرانی میکنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملایر ظرفیت مراتع شهرستان را 125 هزار واحد دامی عنوان کرد و گفت: با توجه به این امر بیش از سه برابر واحد دامی از ظرفیت مراتع استفاده میشود.
مدیر امور عشایری استان همدان با بیان اینکه 80 درصد جامعه عشایری استان کوچنده است، گفت: سال گذشته یک میلیارد و 40 میلیون تومان تسهیلات خسارت خشکسالی به عشایر پرداخت شده است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان همدان از ورود عشایر به استان خبر داد و گفت: امسال تقویم کوچ عشایر رعایت شده است.
رئیس اداره امور عشایری نهاوند از ورود زودهنگام عشایر به شهرستان نهاوند خبر داد.
مدیر اداره منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستان اسدآباد گفت: چرای دام توسط عشایر در اسدآباد سالانه سه برابر ظرفیت مراتع شهرستان است.
سرپرست اداره امور عشایر استان همدان گفت: عشایر نیمه اردیبهشتماه وارد استان همدان خواهند شد.
سرپرست امور عشایر استان همدان با اشاره به اینکه 42 درصد از عشایر استان بیسواد هستند، گفت: 25 مدسه عشایر در استان همدان وجود دارد که از این تعداد 20 مدرسه سیار و مابقی ثابت هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه 72 سامانه عشایری دارای پروانه چرا در این استان وجود دارد، گفت: دام عشایر بیش از ظرفیت مراتع استان است.
سرپرست امور عشایر استان همدان از تولید 6000 تن گوشتقرمز توسط عشایر این استان خبر داد و گفت: بیش از 25 درصد تولیدات گوشتقرمز کشور را عشایر استان همدان تأمین میکند.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: هیچ مخالفتی با فعالیتهای معدنی در استان نداریم.
رئیس اداره امور عشایری شهرستان نهاوند گفت: ۶۵ درصد عشایر استان همدان را عشایر نهاوند تشکیل میدهند و این عشایر از ۱۵ اردیبهشتماه تا ۱۵ آبانماه در این شهرستان حضور دارند.
مدیر امور عشایری استان همدان زندگی عشایری را مصداق بارز تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: عشایر استان همدان با تولید بیش از 7 هزار تن گوشت نقش بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.
مدیر امور عشایری استان همدان با اشاره به اینکه احداث مدرسههای شبانهروزی تنها راهکار تحصیل دانشآموزان عشایری است، گفت: آموزش و پرورش درصدد استخدام معلمان حقالتدریس به منظور ارائه آموزش به دانشآموزان عشایری است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان عدم تطابق سالتحصیلی با کوچ عشایر را از مهمترین مشکلات آموزش و پرورش در ارتباط با عشایر توصیف کرد و گفت: متاسفانه قوانین و مقررات آموزش و پرورش متناسب با شرایط عشایر نیست.
معاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: در استان همدان برای دانشآموزان عشایر هیچ امتحانی برگزار نمیشود.
مدیر منابعطبیعی و آبخیزداری شهرستان اسدآباد گفت: هر ساله خانوادههای عشایر سه برابر مجوزهای صادره دام وارد مراتع شهرستان میکنند.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان نهاوند با بیان اینکه 60 درصد عشایر استان در نهاوند مستقر میشوند، گفت: معمولا ورود عشایر از ۱۵ اردیبهشتماه آغاز میشود که امسال به علت بارندگیهای زیاد و مراتع خوبی که در شهرستان وجود دارد، این امر 5 روز زودتر انجام شد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان از ارسال دو اکیپ برای واکسیناسیون دامهای عشایر علیه بیماری تب برفکی خبر داد و گفت: با ارسال این اکیپها 100 هزار رأس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی پیش از ورود عشایر به استان واکسیناسیون شدهاند.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: در صورتیکه شرایط مراتع استان مناسب باشد، شاید اجازه ورود به عشایر مجاز داده شود.
مدیرامور عشایر استان همدان با بیان اینکه عشایر خواستار ورود به مراتع همدان هستند، از احتمال ورود پیش از موعد تقویم کوچ آنها به مراتع استان خبر داد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر گفت: در رابطه با ورود بيموقع عشاير و مهاجرت پرندگان و شیوع آنفلوانزا نگراني وجود دارد که خوشبختانه تمهيدات لازم را در این رابطه انجام دادهايم.
مدیر امور عشایر استان همدان هر چادر عشایر را نماد بارزی از اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: حرکت عشایر استان در راستای اقتصاد مقاومتی بوده و بدون وابستگی به خارج و با کمترین هزینه بهرهوری حداکثری را در کشور ایجاد میکنند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: با ورود زودهنگام عشایر به استان شیوع تب برفکی افزایش مییابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با تاکید بر ورود به موقع عشایر به استان، گفت: مراتع ییلاقی استان هنوز پوشیده از برف هستند و آمادگی پذیرش ندارند.
مدیر اداره منابع طبيعي شهرستان تويسرکان گفت: ورود زودهنگام دامهاي عشايري به مراتع و تخريب مزارع و برخي باغهاي مسير راه از مهمترين چالشهايي هستند که اکنون عرصه منابع طبيعي شهرستان تويسرکان را تهديد ميکنند.
مدیرکل امور عشایر استان همدان با بیان اینکه وضعیت بیمه دام عشایر بسیار ضعیف است، گفت: در حال حاضر هیچیک از دام عشایر زیر پوشش بیمه قرار ندارند.
مدیرکل امور عشایر استان همدان گفت: 50 درصد عشایران همدان، بهداشت و ضوابط مربوط به آن را رعایت میکنند.
مدیر امور عشایر استان همدان از آغاز کوچ عشایر خبر داد و گفت: عشایر ساکن د همدان کوچ خود را بهآرامی آغاز کرده و 15 آبان از استان خارج میشوند.